{embed_head_viewport}

mijn soundbites

februari 2017: Carmina Burana in één dag
in drie repetities van niets tot een concert
In dit sfeerverslag word ik geïnterviewd over mijn deelname aan de 'Carmina Burana from Scratch'. Begeleid door het Noord Nederlands Orkest zong ik met 399 anderen na één dag repeteren het wereldberoemde werk. De teksten van de 23 liederen ontleende Carl Orff aan een manuscript uit de 13e eeuw. De teksten, vooral in het Latijn, gaan over drinken, gokken, liefde en seks. Voor mij voor het eerst dat ik klassiek werk zong en dat ik met zo'n orkest mocht zingen.
herfst 1999: Flashback: compilatie Klojo Radio-jingles
flashback naar vrijdag
Een korte flashback: terug naar eind jaren '90 toen Remy van Mannekes en ik samen Klojo Radio maakten bij OOG Radio op vrijdagavond. Ik durf geen fragmensten online te zetten, maar jingles, ach..
augustus 2014 : Ode aan de stationsong
een korte ode aan de lange jingle
De mooiste stationsongs die ik ken zijn van Omroep Flevoland en Radio Noord. Kippenvel! Jingles van zo'n 30 tot 60 seconden die als mini-liedjes tussen songs voorbijkomen. Jarenlang zijn ze in de mode geweest: soms als verheerlijking van de zender zelf, maar vaker als loflied op het gebied waar de zender voor is. Ze zijn overgewaaid uit Amerika toen Nederlandse stations Amerikaanse jinglepakketten zijn gaan gebruiken. Aan het einde een toegift!
juni 2014: 105.5 Spreeradio in Berlijn
fijne vormgeving voor duitse greatest hits zender
In Berlijn heb ik -al zappend met m'n zakradiootje- een paar jaar geleden kennisgemaakt met 105.5 Spreeradio. De zender van RTL draait 'de beste songs allertijden' voor Berlijn en Brandenburg, afgewisseld met nieuws en informatie over Berlijn en zijn inwoners. Sinds die kennismaking staat Spree in mijn muziekplayer bij mijn favorieten. Dit is een korte impressie van hun gesproken vormgeving.
voorjaar 2007: Compilatie Radio Noord-jingles
waar je groningen hoort klonk overal
Van januari 1998 tot juli 2013 heeft RTV Noord de slogan 'Waar je Groningen hoort' gebruikt. De slogan zat in alle jingles van Radio Noord. Met Bart van Gogh en Anthony Timmers van Top Format heb ik enkele pakketten mogen maken. De jingles waren gebaseerd op de jingles van het Amerikaanse station WNIC. In het voorjaar van 2007 maakten we een update: een combinatie van nieuwe tracks én opnieuw ingezongen jingles.