mijn soundbites

april 2018: Nieuwe stem van Qbuzz
duizenden haltenamen in honderden bussen
* uitgelicht *
Vanaf nu vertel ik waar je bent, als je in de bus zit! Voor busvervoerder Qbuzz sprak ik alle haltenamen in Groningen en Drenthe in. Die hoor je nu in het informatiesysteem in alle -meer dan 300- bussen van Qbuzz. Bij welke halte stap jij uit?
mei 2018: voice-over voor DNK in Assen
jaaroverzicht bioscoop, theater en bibliotheek
Het jaarverslag van DNK in Assen is méér dan een overzicht op papier. Directeur Hanneke Brugman loopt door het prachtige gebouw van DNK en haalt herinneringen op aan het afgelopen jaar: de resultaten van de bibliotheek, de bioscoop en het theater passeren de revue. Mijn stem begeleidt haar wandeling en de beelden.
januari 2018: Audiotour over Deventer Koek
smakelijk verhaal over heerlijke koek
Het is het best bewaarde geheim van Deventer, het recept van Deventer Koek. Voor museum De Waag in Deventer vertel ik het verhaal van de Deventer Koek. En al smaakt deze al honderden jaren hetzelfde, de ontwikkeling van de koek heeft niet stilgestaan. Beluister een samenvatting van de audiotour.
januari 2018: Fakkeloptocht live bij RTV Noord
statement tegen gaswinning
Meer dan tienduizend mensen lopen in januari mee in de fakkeltocht tegen de gaswinning. De tocht door de binnenstad van Groningen is live te volgen bij RTV Noord, op televisie en Facebook. Voor de uitzendingen bij Noord maakte ik deze radiopromo.
juni 2017: Samen zijn we Noord
opvallende imagocampagne voor RTV Noord
RTV Noord is er voor alle Groningers. De komende tijd vertellen we dat aan zoveel mogelijk mensen in de provincie met behulp van de campagne ‘Samen zijn wij Noord’. Voor deze campagne mocht ik de voice-over verzorgen. In de hoofdrol zie je echte mensen uit Groningen én medewerkers van Noord, want 'samen zijn wij Noord'. De campagne vind je op outdoor-uitingen, radio, tv en social media.
mei 2017: Klouk komt terug op TV
zuiktocht noar kloukste grunneger
De kennisquiz Klouk was één van de populairste programma's van TV Noord, tot het in januari van de buis verdween. Maar de quiz over Groningen komt terug op tv, natuurlijk mét Wiebe Klijnstra en het Peerd van Ome Loeks. Jij kunt meedoen!
april 2017: Kom naar eerste Founder Talks
ondernemers in de spotlights
Samen met RTV Noord organiseert Founded in Groningen het evenement Founder Talks. Een live-talkshow in het Groninger Forum waar markante Groninger ondernemers het vuur na aan de schenen wordt gelegd. In de eerste editie zijn uitvaartondernemer Evert de Niet en ideeënmaker Albert Buring te gast.
april 2017: Bedrijfsfilm voor 4x1 Makelaardij
video voor vliegensvlugge verkoop
4x1 Makelaardij helpt woningbezitters om hun woning snel te verkopen voor een uitstekende prijs. Om dat duidelijk te maken aan potentiële klanten, hebben Corné en Edward een video laten maken door Designish. Ze kozen mijn stem om de boodschap over te brengen: wil je je huis verkopen, ga dan naar 4x1 Makelaardij in Hoorn!
februari 2017: Carmina Burana in één dag
in drie repetities van niets tot een concert
In dit sfeerverslag word ik geïnterviewd over mijn deelname aan de 'Carmina Burana from Scratch'. Begeleid door het Noord Nederlands Orkest zong ik met 399 anderen na één dag repeteren het wereldberoemde werk. De teksten van de 23 liederen ontleende Carl Orff aan een manuscript uit de 13e eeuw. De teksten, vooral in het Latijn, gaan over drinken, gokken, liefde en seks. Voor mij voor het eerst dat ik klassiek werk zong en dat ik met zo'n orkest mocht zingen.
februari 2017: Kijk naar tv-docu Stille Beving
docu maakt diepe indruk
Het gezin van Annemarie Heite uit Bedum woont in een boerderij die zwaar te lijden heeft onder de gaswinning. De familie is thuis ruim twee jaar lang gefilmd met 24 camera's. Dat resulteerde in een indrukwekkende documentaire: 'De stille beving', gemaakt door regisseur Piet Hein van der Hoek. Voor de uitzending op TV Noord maakte ik deze promo.
december 2016: Commercial voor finanzen.nl
bezoekersaantal website schiet omhoog
finanzen.nl is de beleggerssite met realtime beurs- en koersinformatie. Beleggers zijn met de info van finanzen.nl altijd up-to-date. Om dat onder de aandacht te brengen, adverteert finanzen.nl in januari met deze commercial op Sublime FM.
augustus 2016: Commercial voor de PeerGroup
meeslepende commercial voor meeslepend theaterstuk
De PeerGroup maakt lokatietheater. Ik heb de Friestalige radiocommercial ingesproken en gemaakt voor hun grootse openluchtvoorstelling 'Grutte Pier fan Kimswert'. De legendarische Friese vrijheidsstrijder komt opnieuw tot leven in een meeslepend verhaal over zijn leven en zijn missie. Luister de commercial en komt dat zien!
juli 2016: Commercial voor recordpoging relatieplanet.nl
commercial blijkt matchmaker
Relatieplanet heeft een Wereldrecord Speeddaten gevestigd: op 18 juli 2016 is het oude record van 651 datende singles verbroken! Ruim 800 singles hebben een speeddate gehad tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Een succes, mede dankzij deze commercial op Radio Veronica en Sky Radio!
juni 2016: Commercials voor waddenribtochten.nl
waddenribtochten.nl
Voor waddenribtochten.nl van Rob Ubels maakte ik twee commercials. In de spots vertelt Rob zélf hoe bijzonder het is om de wereld te ervaren vanaf het water! Vaar je mee?
juni 2016: Bedrijfsfilm voor aannemer Rottinghuis
bedrijfsfilm die staat als een huis
Voor Rottinghuis Aannemingsbedrijf heb ik deze bedrijfsfilm ingesproken. Rottinghuis bestaat sinds 1931 en heeft zich ontwikkeld tot een allround bouwbedrijf, dat opereert in het noorden van ons land. De film wil laten zien dat bouwen met Rottinghuis voor klanten en medewerkers een bijzondere en plezierige belevenis is.